szlalomverseny
Menü
 

 

 
Archívum
 

 

 
 
Versenysorozatok
 
Látogatók
Indulás: 2007-07-16
 
2009EXTRÉM

Történetünk:
 
A Szlalom ötlete: Az egész egy autós baráti Társasággal kezdődött kiknek vére az autósportért forrott. A rend éber őreinek egyre több munkát adó utcai versenyek és az amatőr megmérettetések hiányát alapul véve pattant ki az ötlet e veszprémi baráti társaság fejéből.
Ifj Mulicz László (Csuri) kezdeményezésére fogtunk hozzá a szervezéshez.
Veszprémnek nagy szerepe van az autósportban és sok viadal zajlik hazánknak eme részén de, a lelkes amatőröknek csak az utak, és a pályák széle marad. A Rally-ban speciális autók állnak rajthoz, amikre nem mindenkinek futja. A gyorsulási versenyeken már mindenki a saját vasával állhat rajthoz de, nagyrészt az autó teljesítményén múlik minden. A szlalom versenyeken viszont a széria gépekkel induló pilóták ügyessége a mérvadó! Első és legnehezebb feladatunknak a megfelelő helyszín megszerzése volt, nem ment könnyedén, majd az első verseny lebonyolítása mellyel felmértük, hogy nagy a kereslet eme viadalokra.
Az Egyesület:         Mivel egy ilyen rendezvényt nem kis feladat és felelősség levezényelni, a lelkes baráti társaságot felkarolta a 2003 óta működő Extrém 4x4 Szabadidősport Egyesület mely ez idáig az OFF-ROAD versenyeken bizonyított versenyzőivel. Az egyesület élén Spirk Bernadett, Takács Péter (Köpci) és Cser-Palkovics Cirill egyszerre hangoztatják az alapszabályban leírtakat: „a fiatalok szenvedélymentes életre való nevelése” és az utcai versenyek rendezett keretek közé szorítását tűzték ki célul! Ekkor kereszteltük el a rendezvényt Extrém Kupára találtuk ki a lógónkat és Szalai Gergő (Gergic) megszerkesztette weblapunkat.
A Versenyek:       Több próbálkozás és tárgyalás útján jutottunk el a Szentkirályszabadjai repülőtérhez, mely alkalmasnak bizonyult a versenyek biztonságos lebonyolítására. A 2007-es évben megrendezett 6 versenyből itt 4 került megrendezésre. Ez az év azonban nemcsak erről szólt: Sokat tanulva a hibáinkból, rengeteg ötlet, baráti segítség, és a versenyzői visszajelzésekből kialakult egy színvonalas verseny, amelyre már nemcsak a baráti társaság volt kíváncsi, az egyre népesebb mezőnybe bárki nevezhet. Megíródott a végleges Alapkiírás mely alapján mindenki által érthető szigorú szabályok mellett családias hangulatban versenghetett 8 kategóriában a trófeákért. 2008-ban egy 8 fordulós bajnokság, és két” buli” futam került lebonyolításra, a lelkes segítők közreműködésével, immár 12 kategóriában. A helyszín és a versenykiírás kis módosításai után egyre jobb és színvonalasabb versenyek kerültek lebonyolításra. Év végére, bevezetésre került a 2 pályás verseny, ami a gyorsulásokhoz hasonlóan egymás melletti rajtból, percenként, egy lámpára történik. Így lehetőség nyílt a még nagyobb pályán többet autózniuk a nevezőknek, kiknek száma elérte a 100-120 főt. 2009-ben ismét egy 8 fordulós bajnoki futam került lebonyolításra. A versenykiírás kisebb változtatásra került, új kategóriák lettek bevezetve. Így sokkal kiegyenlítettebb lett a küzdelem. Üzembe helyeztünk egy új fotocellát, amely már egymástól teljesen függetlenül mérheti a két pálya időeredményit. 2010-ben ismét nyolcfordulós lesz a bajnokság, és ismét újdonságokkal, meglepetésekkel várjuk a versenyzőinket.
A Versenyek menete:     A rendezvény a versenyzők számára a gépátvétellel kezdődik ahol meghatározásra, kerül a versenygépük kategória besorolása és a rajtszámok kiosztása (ez az egy autóval többen indulók miatt szükséges). Ezután a résztvevők a gépátvételi lappal melyen az itiner (pályarajz) is szerepel, a regisztrációhoz fáradnak és kitöltik a nevezési lapot, majd aláírásukkal, igazolják. Ezzel egy időben az első futam rajtjáig történik a pályabejárás az itiner alapján. A rendező gumilassítókkal és bójákkal nehezített pályát autóval is bemutatja. A rajt előtt rendezői és versenyzői eligazítást tartunk, hogy mindenki tisztában legyen a szabályokkal. A versenyzők elhelyezik gépjárműveiket a rajtvárakozóban ahonnan percenként, rajtszám szerinti sorrendben rajtolnak el. Az időmérés saját rajtlámpával és fotocellával, valamint a kiértékelés számítógépes programmal történik. A futamok végeztével gyors kiértékelés után zajlik az eredményhirdetés, a dobogón, kupák és egyéb ajándéktárgyak átadásával.
Ha kedvet kaptál és csatlakoznál eme baráti társasághoz, valamint versenyeznél is, nézd, meg kedvcsináló képeinket vagy látogass el az  www.extremkupa.hu-ra ahol megtalálod a szabályokat és egyéb mást is. Ha az Egyesületről szeretnél többet tudni, akkor látogass el az www.extrem4x4sport.atw.hu
Mindenkit szeretettel vár az Extrém Kupa rendezői csapata.

Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
VERSENYNAPTÁR

VERSENYNAPTÁR
VERSENYNAPTÁR

 
Köszönjük!
 

          http://lindor.hu

 
www.vvcs.hu

              http://vvcs.hu

 
Kupasorozatok 2011
www.oszak.hu
 

    www.autoszlalom.hu

        www.extremkupa.hu

www.frt.hu

                www.frt.hu

     www.csapassunk.hu

            www.egomiszlalom.hu

  http://tapolcaiautosport.hu/

bukfurdoszlalomkupa.co.cc

    http://rallybrothers.com

         http://sultan69.hu/


THE HANDMAID'S TALE - Egy szerepjáték a Szolgálólány meséjének világában - THE HANDMAID'S TALE    *****    FRPG, különleges történetek, számtalan választható karakter, önálló cselekményszálak, lelkes csapat. Csatlakozz!    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Norina Wallace Írói oldalam    *****    TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit, TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit    *****    Egy angyal ma éjjel elvesztette a szárnyait. A fák között egy bestia éppen áldozatra vár – FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    MYBOOKCLUB - Ha szeretsz olvasni - MYBOOKCLUB    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek.... - fórumos szerepjáték    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek az értelmezésben, de Neked kell dönteni!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis, 3 év elõre jelzéssel, most csak 2000 Ft. rendeld meg most. Várlak!    *****    Az asztrológián keresztül megismerni az életed könnyen megoldható lehetõségeit és a nehéz idõszakokat, nagyon fontos!!!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Luxus házak, luxus lakások, üzletek, irodák eladóak. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Szeretsz írni? Szeretnél csatlakozni egy remek közösséghez? Érdekes plotok, számos canon karakter! Várunk szeretettel!    *****    A csillagjövõ asztrológia oldalon, júniusban minden megrendelés 2000 Ft. szeretettel várlak. Rendeld meg amit szeretnél!    *****    Létezik egy város Fournemouth, mely otthon nyújt azoknak, akik sehová máshová nem tartoznak - | - Fournemouth - |    *****    agatha-stories - Saját írásaim találhatóak meg az oldalon - agatha-stories    *****    SZEREPJÁTÉK - Újraindult szerepjátékos közösségünk új és régi tagjait keresi - Rose Harbor restart - SZEREPJÁTÉK    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    Szeretnéd tudni, milyen lehetõségeket, fontos információkat rejteget a születési horoszkópod, akkor keress meg, segítek!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!