szlalomverseny
Menü
 

 

 
Archívum
 

 

 
 
Versenysorozatok
 
Látogatók
Indulás: 2007-07-16
 
2009EXTRÉM

Történetünk:
 
A Szlalom ötlete: Az egész egy autós baráti Társasággal kezdődött kiknek vére az autósportért forrott. A rend éber őreinek egyre több munkát adó utcai versenyek és az amatőr megmérettetések hiányát alapul véve pattant ki az ötlet e veszprémi baráti társaság fejéből.
Ifj Mulicz László (Csuri) kezdeményezésére fogtunk hozzá a szervezéshez.
Veszprémnek nagy szerepe van az autósportban és sok viadal zajlik hazánknak eme részén de, a lelkes amatőröknek csak az utak, és a pályák széle marad. A Rally-ban speciális autók állnak rajthoz, amikre nem mindenkinek futja. A gyorsulási versenyeken már mindenki a saját vasával állhat rajthoz de, nagyrészt az autó teljesítményén múlik minden. A szlalom versenyeken viszont a széria gépekkel induló pilóták ügyessége a mérvadó! Első és legnehezebb feladatunknak a megfelelő helyszín megszerzése volt, nem ment könnyedén, majd az első verseny lebonyolítása mellyel felmértük, hogy nagy a kereslet eme viadalokra.
Az Egyesület:         Mivel egy ilyen rendezvényt nem kis feladat és felelősség levezényelni, a lelkes baráti társaságot felkarolta a 2003 óta működő Extrém 4x4 Szabadidősport Egyesület mely ez idáig az OFF-ROAD versenyeken bizonyított versenyzőivel. Az egyesület élén Spirk Bernadett, Takács Péter (Köpci) és Cser-Palkovics Cirill egyszerre hangoztatják az alapszabályban leírtakat: „a fiatalok szenvedélymentes életre való nevelése” és az utcai versenyek rendezett keretek közé szorítását tűzték ki célul! Ekkor kereszteltük el a rendezvényt Extrém Kupára találtuk ki a lógónkat és Szalai Gergő (Gergic) megszerkesztette weblapunkat.
A Versenyek:       Több próbálkozás és tárgyalás útján jutottunk el a Szentkirályszabadjai repülőtérhez, mely alkalmasnak bizonyult a versenyek biztonságos lebonyolítására. A 2007-es évben megrendezett 6 versenyből itt 4 került megrendezésre. Ez az év azonban nemcsak erről szólt: Sokat tanulva a hibáinkból, rengeteg ötlet, baráti segítség, és a versenyzői visszajelzésekből kialakult egy színvonalas verseny, amelyre már nemcsak a baráti társaság volt kíváncsi, az egyre népesebb mezőnybe bárki nevezhet. Megíródott a végleges Alapkiírás mely alapján mindenki által érthető szigorú szabályok mellett családias hangulatban versenghetett 8 kategóriában a trófeákért. 2008-ban egy 8 fordulós bajnokság, és két” buli” futam került lebonyolításra, a lelkes segítők közreműködésével, immár 12 kategóriában. A helyszín és a versenykiírás kis módosításai után egyre jobb és színvonalasabb versenyek kerültek lebonyolításra. Év végére, bevezetésre került a 2 pályás verseny, ami a gyorsulásokhoz hasonlóan egymás melletti rajtból, percenként, egy lámpára történik. Így lehetőség nyílt a még nagyobb pályán többet autózniuk a nevezőknek, kiknek száma elérte a 100-120 főt. 2009-ben ismét egy 8 fordulós bajnoki futam került lebonyolításra. A versenykiírás kisebb változtatásra került, új kategóriák lettek bevezetve. Így sokkal kiegyenlítettebb lett a küzdelem. Üzembe helyeztünk egy új fotocellát, amely már egymástól teljesen függetlenül mérheti a két pálya időeredményit. 2010-ben ismét nyolcfordulós lesz a bajnokság, és ismét újdonságokkal, meglepetésekkel várjuk a versenyzőinket.
A Versenyek menete:     A rendezvény a versenyzők számára a gépátvétellel kezdődik ahol meghatározásra, kerül a versenygépük kategória besorolása és a rajtszámok kiosztása (ez az egy autóval többen indulók miatt szükséges). Ezután a résztvevők a gépátvételi lappal melyen az itiner (pályarajz) is szerepel, a regisztrációhoz fáradnak és kitöltik a nevezési lapot, majd aláírásukkal, igazolják. Ezzel egy időben az első futam rajtjáig történik a pályabejárás az itiner alapján. A rendező gumilassítókkal és bójákkal nehezített pályát autóval is bemutatja. A rajt előtt rendezői és versenyzői eligazítást tartunk, hogy mindenki tisztában legyen a szabályokkal. A versenyzők elhelyezik gépjárműveiket a rajtvárakozóban ahonnan percenként, rajtszám szerinti sorrendben rajtolnak el. Az időmérés saját rajtlámpával és fotocellával, valamint a kiértékelés számítógépes programmal történik. A futamok végeztével gyors kiértékelés után zajlik az eredményhirdetés, a dobogón, kupák és egyéb ajándéktárgyak átadásával.
Ha kedvet kaptál és csatlakoznál eme baráti társasághoz, valamint versenyeznél is, nézd, meg kedvcsináló képeinket vagy látogass el az  www.extremkupa.hu-ra ahol megtalálod a szabályokat és egyéb mást is. Ha az Egyesületről szeretnél többet tudni, akkor látogass el az www.extrem4x4sport.atw.hu
Mindenkit szeretettel vár az Extrém Kupa rendezői csapata.

Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
VERSENYNAPTÁR

VERSENYNAPTÁR
VERSENYNAPTÁR

 
Köszönjük!
 

          http://lindor.hu

 
www.vvcs.hu

              http://vvcs.hu

 
Kupasorozatok 2011
www.oszak.hu
 

    www.autoszlalom.hu

        www.extremkupa.hu

www.frt.hu

                www.frt.hu

     www.csapassunk.hu

            www.egomiszlalom.hu

  http://tapolcaiautosport.hu/

bukfurdoszlalomkupa.co.cc

    http://rallybrothers.com

         http://sultan69.hu/


Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK